Syarat pengembalian – KoreaMall.com.my

Syarat pengembalian

Kepuasan anda adalah penting bagi kami, dan kami menyedari bahawa dalam beberapa keadaan, anda mungkin perlu memulangkan satu atau lebih item daripada pesanan anda.

Koreamall.com.my menerima pemulangan barang yang layak untuk dipulangkan hanya dalam masa 30 HARI selepas tarikh pesanan anda dihantar.

Untuk layak untuk pemulangan, item mesti dipulangkan dalam keadaan boleh dijual semula (yang bermaksud item itu dipulangkan dalam keadaan asalnya tanpa sebarang tanda penggunaan, haus dan lusuh, atau kerosakan kosmetik atau lain-lain), melainkan kami mengesahkan bahawa item tersebut telah rosak atau hilang semasa penghantaran kepada anda.

Untuk memulangkan item yang layak, anda mesti mengikut langkah di bawah:

 1. Hubungi The Koreamall.com.my di +60) 03 2714 4065 (tersedia 9 pagi hingga 5 petang MST Isnin-Jumaat) untuk arahan pemulangan.
 2. Untuk layak menerima bayaran balik untuk item yang dipulangkan:
   • Item mesti dipulangkan, dalam keadaan boleh dijual semula, dalam karton dan pembungkusan asalnya, dan dimeterai dengan selamat.
   • Karton penghantaran mesti dikembalikan ke alamat yang dinyatakan dalam arahan pemulangan kami dan mesti menyertakan slip pembungkusan asal dan/atau dokumentasi yang menerangkan sebab anda untuk pemulangan. Ini akan membantu Pusat Khidmat Pelanggan kami memproses permintaan pemulangan anda dengan lebih cepat.
   • Item mesti dikembalikan dengan semua dokumentasi asalnya, termasuk mana-mana Sijil Ketulenan yang berkenaan.

   Item yang dikembalikan tanpa pra-kebenaran daripada kami tidak layak untuk bayaran balik.

   Pemulangan mesti dibungkus dengan teliti. Setiap item yang layak untuk dipulangkan kekal sebagai hak milik anda sehingga kami menerimanya semula dalam keadaan yang memuaskan. Untuk perlindungan anda sendiri, kami mencadangkan anda menginsuranskan dengan pembawa anda apa-apa pakej yang mengandungi barangan dengan nilai RM 200 atau lebih dan anda menghantar pakej anda dengan kaedah yang boleh dijejaki dan meminta pengesahan penghantaran daripada pembawa anda.

   Jika item itu rosak atau hilang semasa penghantaran kepada anda, kami akan memfailkan tuntutan dengan pembawa penghantaran dan gantian atau bayaran balik penuh (termasuk caj penghantaran awal) akan dikeluarkan setelah selesai tuntutan yang mengesahkan kerosakan atau kehilangan. Pembungkusan produk asal diperlukan untuk memfailkan tuntutan kerosakan.

   Caj penghantaran untuk pesanan awal anda akan dipulangkan HANYA jika pemulangan disebabkan oleh ralat kami (contohnya, produk yang salah dihantar) atau jika produk rosak atau hilang semasa penghantaran. Jika tidak, kami akan menolak caj penghantaran awal daripada jumlah bayaran balik.

   Item yang diperibadikan (termasuk produk yang telah disesuaikan dengan tarikh tertentu atau untuk penerima tertentu), item yang dibuat mengikut pesanan dan item lain yang dikenal pasti sebagai tidak boleh dipulangkan (contohnya, dengan memasukkan pernyataan seperti "semua jualan akhir" pada yang berkenaan halaman produk) tidak layak untuk dipulangkan, dan semua jualan item tidak boleh dipulangkan adalah muktamad.

   Gambar-gambar item yang dipulangkan dan/atau pembungkusan mungkin diminta untuk mempercepatkan permintaan anda untuk penggantian atau bayaran balik.

   Yuran Penghantaran

   Anda bertanggungjawab sepenuhnya untuk sebarang yuran atau caj yang berkaitan dengan pemulangan anda, termasuk tetapi tidak terhad kepada pos, penghantaran, duti antarabangsa, cukai, pengangkutan pemulangan dan caj pemulangan penghantaran yang ditolak.

   Bayaran balik (jika berkenaan)

   Setelah pemulangan anda diterima dan diperiksa, kami akan menghantar e-mel untuk memberitahu anda bahawa kami telah menerima item anda yang dipulangkan. Kami juga akan memberitahu anda tentang kelulusan atau penolakan permintaan bayaran balik anda.

   Jika permintaan bayaran balik anda diluluskan, maka bayaran balik anda akan diproses dan kami akan mengeluarkan bayaran balik dalam jumlah harga yang anda bayar untuk item yang dipulangkan, termasuk cukai, tolak (jika berkenaan) caj penghantaran awal, kepada kad kredit anda atau kaedah pembayaran lain yang anda gunakan untuk membuat pesanan anda untuk item tersebut, biasanya dalam masa 3-5 hari perniagaan.

   Jika anda mempunyai soalan tentang permintaan pemulangan atau bayaran balik anda, sila hubungi kami di +60) 03 2714 4065 (tersedia 9 pagi hingga 5 petang MST Isnin-Jumaat).

   Item jualan (jika berkenaan)

   Amaun bayaran balik untuk jualan atau item diskaun adalah terhad kepada harga pembelian sebenar yang dibayar.

   Pertukaran (jika berkenaan)

   Kami hanya menggantikan barang jika ia rosak atau rosak. Jika anda ingin menukar item yang rosak atau rosak dengan item yang sama, sila hubungi kami di +60) 03 2714 4065 (tersedia 9 pagi hingga 5 petang MST Isnin-Jumaat) untuk mengatur pemulangan dan pembelian semula. Jika anda ingin menukar item kerana saiz atau gaya, anda mesti memulangkan item asal dan kemudian membeli pengganti.